9 betegség, amivel felvehetjük a harcot a kender segítségével

Már számtalanszor olvashattatok arról, hogy a kendert valóságos csodaélelmiszerként tartják számon sok helyen, ugyanis amellett, hogy esszenciális zsírsavakat tartalmaz, remek kalcium, omega3, vas és protein forrás. Kínában már többezer éve használják ételek ízesítéséhez és orvosi célokra is, ugyanis amellett, hogy támogatja az egészségünk megőrzését, már kialakult betegség esetében is a segítségünkre lehet. Ezek a következőek:

  • Asztma
  • Köhögés
  • Puffadás
  • Ízületi gyulladás
  • Szifilisz
  • Tüdőgyulladás
  • Szív és érrendszeri megbetegedések
  • Húgyúti fertőzések
  • Szemölcsök

Mivel a kender dixogint tartalmaz, csökkenti a vérnyomást, lassítja a szívverést, erősíti a szívet és gyorsítja a húgyúti kiválasztódást. Terpéntartalmának köszönhetően - aminek egyébként a kender jellegzetes illatát köszönhetjük - pozitív hatást gyakorol az agyműködésre, gyulladáscsökkentő hatása van és a rákos sejtekkel is felveszi a harcot. Mivel a kender rengeteg különböző módon feldolgozható, a felsorolt betegségek esetében is több módon alkalmazhatjuk azt: amellett, hogy a magokat és az olajat bevonhatjuk a mindennapi találkozásba, a szemölcsökre akár közvetlenül is csepegtethetünk az olajból. 

Mindemellett azt javasoljuk, a dózist illetően mindenképpen egyeztess a kezelőorvosoddal, hiszen a betegség típusától és előrehaladottságától, valamint a testsúlyodtól is függ, mennyit érdemes használnod.

 

Forrás: https://www.verywellhealth.com/hemp-benefits-side-effects-dosage-and-interactions-4767355