Gyors és szuper egészséges recept: karfiolkrémes-kenderes tészta

A nyár beköszöntésekor nincs is jobb egy könnyű, de vitaminokban gazdag, pár perc alatt összedobható ebédnél – pláne, ha a család egészségtudatos és vegetáriánus tagjait is szeretnéd vendégül látni. A karfiolos-kenderes tészta előkészítése mindössze 10 percet igényel, és tuti biztos, hogy utána mind a tíz ujjukat megnyalják majd a vendégeid!

karfiolkrémes-kenderes tészta

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 2 teáskanál darált fokhagyma
  • 5 csésze apróra vágott karfiol (kb. egy teljes fej)
  • 1 zöldégleves kocka
  • 1/4 csésze hámozott kendermag
  • 1/4 csésze citromlé
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipetnyi bors
  • 1 teáskanál élesztő
  • 1/2 teáskanál hagymapor
Elkészítés:
karfiolkrémes-kenderes tészta
  1. Végy egy nagy fazekat, és kezd el közepes lángon felmelegíteni az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát, és 1-2 percig főzd.
  2. Add hozzá az apróra vágott karfiolt, a zöldségleves kockát és egy csésze vizet, majd kezdd forralni. Ezt fedd le, és főzd körülbelül 10 percig. Akkor kész, ha a karfiol megpuhult, és el tudod vágni kanállal. Ekkor vedd le a főzőlapról, és tedd félre.
  3. Egy (lehetőleg magasabb falú) tálban keverd össze a hántolt kendermagot, a citromlét, a sót, a borsot, az élesztőt, majd az előbb félretett karfiolmixet, és keverd össze turmixgéppel. Magas fokozatot hazsnálj, és addig turmixolj, amíg krémes állagú nem lesz. Ízlés szerint adhatsz még hozzá sót, borsot, fokhagymát.
  4. A krémet tedd vissza a főzőlapra, és alacsony lángon kevergesd. Főzd meg a tésztát is, majd ha mindkettő elkészült, már csak a tálalás van vissza. A tészta tetejére reszelhetsz parmezán sajtot.