Gyümölcs, saláta, hántolt kendermag turmix
A gyümölcsöket zöldségekkel vegyítve meglepő szín és ízhatásokat érhetünk el.
Ha inkább édesebb eredményre vágysz, akkor célszerű visszafogni a zöldségek használatát, de például néhány salátalevéllel is fel lehet dobni egy gyümölcsturmixot, ahogy ezúttal is tettük. A klasszikus alma-banán kombináció mellé ezúttal kivit, körtét tettünk, ami némi joghurttal vegyítve egy gyönyörű pisztácia színű turmixot adott nekünk.
Volt még egy kevés gránátalmánk is, ami ugyancsak a turmixba került, de ezt csak ínyenceknek javasoljuk, mert a magokat egy erősebb gép sem szedi szét és van, aki nem kedveli a fél szőlőmag méretű egész magokat.
Egy kevés gyömbérrel fűszereztük és ezúttal három evőkanál hántolt kendermagot tettünk a shake-be. A shake-ünk tetejét ismét egy kis hántolt maggal díszítettük. A meztelen magok világos pasztell színe üde összhatást nyújt a pisztáciaszín gyümölcsitallal.
Felhasznált alapanyagok 2 személyre:
- 1/2 alma
- 1/2 körte
- 1 banán
- 1 kivi
- 4 db fejessaláta levél
- 3 evőkanál hántolt kendermag
- 1x2 cm-es gyömbér darab
- egy kevéske frissen facsart citromlé
- 1 pohár joghurt
- víz ízlés szerint
Plusz 1-2 evőkanál hántolt kendermag topping jelleggel.