Hempies ipari kender termelés
Úgy gondoljuk, hogy a kender az egyik legizgalmasabb növény, felhasználása hihetetlenül sokrétű, ennek megfelelően a termelés minden lépését pontosan meg kell tervezni és felügyelni azt. A Hempies csapata úgy döntött, hogy a minőség szempontjából a megbízhatóbb utat választja, vagyis a termelés minden egyes fázisát mi végezzük és ellenőrizzük.
Termelésünk során a növény nem találkozik gyomírtó, vagy rovarírtó szerekkel, ennek megfelelően termékeink semmiféle szermaradványt nem tartalmaznak.
Két évvel ezelőtt, kis területen kezdtük bele a gazdálkodásba és a tesztelésbe, ma már precíziós gazdálkodási megoldásokat alkalmazva folyik a termelés.
Több különböző kenderfajtával dolgozunk, mindegyik termő területen az ottani viszonyoknak legmegfelelőbb növényt alkalmazzuk.

A téli szántást követően, a tavaszi talajelmunkálás következik. A talajelmunkálás során törekszünk az alternatív és környezettudatos megoldásokra, többek között, forgatás nélküli talajelmunkálást alkalmazunk.
Termelésünk során, egy évben kétszer juttatunk ki, természetes tápanyagpótlót, törekedve a maximálisan ellenálló növényre.
Tavaszi vetést követően, fizikai, azaz gépi gyomírtást alkalmazunk. A nyár végi, őszi betakarítás során kézi és gépi erővel gyűjtjük be a termést, amit a szigorú minőségi követelményeknek megfelelően, maximum 12 órát követően megtisztítunk az esetleges szennyeződésektől, vagy fajtaidegen elemektől.
Szárítást követően, a kendermagot hidegen sajtoltatjuk, majd ülepítésre és szűrésre kerül.
A fennmaradó pelletet (préselvény) darálást követően frakciókra osztjuk, protein és magőrlemény készül belőle. Így a teljes mag feldolgozásra kerül, számottevő hulladék nem keletkezik. Fontosnak tartjuk, hogy termelési folyamatainkkal megfeleljünk a környezetünk fenntarthatóságának és termékeinkkel konstans minőséget nyújtsunk a vásárlóink számára.
Nézz bele a Hempies kendermag aratásba:
...vagy kövesd a Hempies-t Instagramon @hellohempies profillal!